وبلاگ شخصی فرزانه مردانی

توجه: شما هم می توانید با ورود به سیستم و ثبت نظرات خود،باعث دلگرمی ما شوید...
فرزانه مردانی معاون يک شنبه 1404/01/17، ساعت 11:8

مراحل دوم مطالعه در ابتدایی

مطالعه صحیح از مراحل مختلفی تشکیل شده که تمامی این مراحل در کنار یکدیگر می توانند ثمربخش باشند و نتیجه مطلوب را حاصل نمایند. مطالعه شامل سه مرحله می شود که در زیر به صورت مفصل آن را ارائه داده ایم.

 

مرحله اول: یادگیری

 

اولین مرحله از مطالعه، یادگیری است که می توان گفت بهترین اصل است، زیرا تا زمانی که درست و مفهومی مطلبی را نیاموزید، نمی توانید سوالات را به درستی پاسخ دهید. پس باید از تمام ابزارهای موجود برای یادگیری استفاده کنیم. ابزاهای یادگیری جزوه و کتاب های درسی می باشند. دانش آموز ابتدایی باید به دقت درس را در کلاس از معلم خود بیاموزد، سپس در همان روز مبحث تدریس شده را از جزوه مطالعه کرده و مثال ها را مجددا حل نماید.

 

بعد از خواندن جزوه، نوبت به مطالعه کتاب درسی می رسد که باید خط به خط آن را بخوانید و تمام مثال ها و سوالات داخل کتاب را پاسخ دهید. پس اول با دقت و مفهومی یاد بگیرید و سپس فرمول ها، نکات و ... را حفظ کنید. در ادامه مرحله یادگیری لازم است به تعدادی سوال به صورت آموزشی از مبحثی که مطالعه کردید، پاسخ دهید.

 

پس از پاسخ دادن به سوالات، نوبت به خلاصه نویسی می رسد. مباحثی را که مطالعه کرده اید را خلاصه نویسی کنید. سعی کنید در خلاصه نویسی، تمام مطالب و نکات مهم را یادداشت کنید. با پایان خلاصه نویسی مبحث مطالعه شده، مرحله اول مطالعه که یادگیری می باشد، به پایان رسیده می رسد.

 

مرحله دوم: تمرین

 

اکنون که درس را خوب یاد گرفته و خلاصه نویسی کرده اید، برای تثبیت و تسلط مطالب و نکات درسی و نیز بالا رفتن سرعت در پاسخ دهی به سوال ها، تعدادی از سوالات امتحانی از مبحث مورد مطالعه پاسخ دهید. سوالهایی که نتوانستید پاسخ دهید یا پاسخ نادرست به آنها داده اید را علامت گذاری کنید زیرا در آنها ضعف دارید و باید آنها را برطرف کنید.

 

چون حجم مباحث درسی و تنوع آنها زیاد است، نباید تعداد سوالات تمرینی به قدری زیاد باشد که از مباحث دیگر عقب بمانید. باید سوالات را به دقت و متناسب با حجم مبحث مطالعه شده انتخاب کنید. اگر مبحثی را به طور کامل نخوانده اید، به پاسخ دادن به سوالات آن مبحث نپردازید.

 

مرحله سوم: مرور

 

از آنجایی که حجم مطالب درسی زیاد است، ممکن است برخی از مطالبی که قبلا مطالعه کرده اید، فراموش کنید. در این صورت باید در فواصل معین، مطالب را مرور و دوره کنید. در این مرحله از مطالعه می توانید هم از جزوه و هم از خلاصه نویسی ها استفاده کنید.

پس از خواندن جزوه و خلاصه نویسی ها و یادآوری نکات، بهتر است به سراغ سوالات علامت گذاری شده بروید و آنهایی را که قبلا اشکال داشتید، مجددا پاسخ دهید و اگر زمان داشتید تعدادی سوال جدید از همان بحث را پاسخ دهید. هر اندازه که بتوانید تعداد دفعات مرور خود را افزایش دهید، آماده تر شده و حضور ذهن بالاتری برای حل سوالات پیدا خواهید کرد.

فرزانه مردانی معاون يک شنبه 1404/01/17، ساعت 11:5

روش های کلی مطالعه در ابتدایی

به طور کلی چند ویژگی و راه و روش صحیح مطالعه برای دانش آموزان وجود دارد که به واسطه آنها می توان به طور صحیح مطالعه کرد به صورتی که مطالب کاملا در ذهن جای گیرند و به گونه ای نباشند که به محض گذشت چند ساعت تمامی مطالب از خاطر فرد برود. از این رو در بخش زیر، انواع روش های مطالعه صحیح را برای شما آورده ایم.

تند خوانی

تند خوانی باعث توجه و تمرکز بيش تر و فهميدن مطالب و در نتيجه باعث يادگيری بهتر می شود. از ویژگی های فکر و ذهن ما آن است که هزاران کلمه را در دقيقه از خود عبور دهد، ولی اگر سرعت مطالعه‌ ما پایين باشد، ذهن وقت اضافی می آورد و ناچار به اين شاخه و آن شاخه می پرد و در نتيجه، حواس پرتی ايجاد می شود. اما مطالعه‌ سريع و يا تند خوانی، فرصت جولان دادن به ذهن نمی دهد و سبب برقراری تمرکز حواس، هنگام مطالعه می شود.

عبارت‌خوانی

عبارت خوانی یعنی خواندن عبارات و جملات به جای خواندن کلمات. عبارت خوانی به نوع دیگری به تمرکز حواس کمک می کند. از این طریق خواننده باید با سرعتی که نزدیک به سرعت اندیشیدن اوست، مطالب را بخواند.

 

اگر سرعت آنقدر کم باشد که ذهن از حالت فعال بودن باز بماند، احساس دل زدگی ایجاد می شود و چیزهای دیگری ذهن فرد را مشغول می کند و از روند مطالعه خارج می شود. بنابراین اگر سرعت خواندن با سرعت اندیشیدن هماهنگ باشد، باعث افزایش تمرکز حواس می شود.

 

خواندن اجمالی

 

روش خواندن اجمالی، مبتنی است بر یک نمونه گیری سریع از نکات اساسی و صرف نظر کردن از جزییات، که در این روش خواننده مطالب را سازمان بندی می کند، آن گاه هدف از مطالعه خود را مشخص نمده و مقدار زمان مطالعه و میزان دشواری کتاب را تخمین می زند و سپس از طریق سوال کردن، کنجکاوی، علاقه، دقت و تمرکز حواس فرد، افزایش می یابد.

 

خواندن تجسسی

 

منظور از روش تجسسی، طرح انواع سوالات جزیی و کلی و مطالعه عمیق و اثربخش در جهت دست یافتن به پاسخ این سوالات است. کسی که دنبال چیزی می گردد، به احتمال بیشتری آن چیز را پیدا می کند، بنابراین هدف از خواندن تجسسی، افزایش دامنه تمرکز و درک عمیق تر معانی است.

به همین دلیل خواندن تجسسی تمرکز حواس و علاقه فرد را افزایش می دهد و به او کمک می کند تا مطالب دشوارتر را تجزیه و تحلیل نموده و آن ها را بهتر بفهمد. فهمیدن مطالب، موجب تحکیم آن ها در حافظه می شود. پس خواندن تجسسی، برای غلبه بر تنبلی، حالت کسلی و پرت شدن حواس، از طریق تحریک حس کنجکاوی و شرکت فعالانه در مطالعه به کار می رود.

فرزانه مردانی معاون يک شنبه 1404/01/17، ساعت 10:58

آیا من تیزهوشان قبول می شوم؟

قبول شدن در آزمون تیزهوشان برای داوطلبان این آزمون بسیار مهم می باشد و داوطلبان باید بدانند که برای رسیدن به موفقیت و قبول شدن در آزمون مدارس سمپاد یا تیزهوشان باید برنامه ریزی دقیق و منظمی برای درس خواندن داشته باشند. در ادامه چند مورد از نکات مهم برای مطالعه داوطلبان آزمون مدارس تیزهوشان را ارائه داده ایم.

 

شرکت در آزمون های آزمایشی که باعث می شود داوطلبان با سوالات، محیط و نحوه برگزاری این آزمون آشنا شوند و خود را برای شرکت در آزمون مدارس تیزهوشان آماده و تسلط بیشتری روی سوالات پیدا کنند.

 

برای قبولی در آزمون مدارس تیزهوشان الزامیست که داوطلبان از درصد های لازم هر درس برای قبول شدن در این آزمون آگاه باشند.

 

مطالعه دقیق کتاب های درسی و حل کردن سوالات تستی و دقت روی سوالات کمک زیادی به پیشرفت داوطلبان می کند.

 

درس هایی که اکثر داوطلبان درصد کمی از آن را پاسخ می دهند برای مطالعه بسیار مهم هستند و داوطلبان می تواند با تمرکز و مطالعه دقیق این دروس شانس خود را برای قبولی در آزمون مدارس تیزهوشان بالا ببرند.

 

فقط تیزهوش بودن برای قبولی در این آزمون کافی نیست، علاوه بر هوش و مطالعه کافی، داوطلبان می بایست از روحیه مناسبی برای شرکت در این آزمون داشته باشند تا بتوانند بدون عجله و با دقت به سوالات پاسخ دهند و این گونه در آزمون تیزهوشان قبول و وارد این مدارس شوند.

 

فرزانه مردانی معاون يک شنبه 1404/01/17، ساعت 10:55

چگونه خود را برای آزمون تیزهوشان آماده کنیم؟​

دانش آموزانی که علاقه مند به تحصیل در مدارس تیزهوشان هستند می توانند با به کارگیری بهترین منابع و نیز اطلاع از روش صحیح مطالعه برای دانش آموزان به موفقیت بزرگی در این آزمون برسند و نتیجه مطلوبی را  کسب نمایند. به همین منظور رعایت یکسری نکات باعث می شود هر داوطلب به راحتی این مسیر را طی کند و به نتیجه مورد نظر خود دست یابد. در ادامه در پاسخ به سوال چگونه خود را برای آزمون تیزهوشان آماده کنیم؟​ توضیحاتی را به طور مختصر ارائه داده ایم.

از اضطراب بپرهیزید و از همین حالا بگوئید من می توانم و جمله ی من نمی توانم را کنار بگذارید.

برای مطالعه بخش های مختلف منابع و نمونه سوالات برنامه ریزی نمایید.

با استفاده از دفتر برنامه ریزی و ثبت برنامه مطالعاتی خود مطالعه هدفمند خواهید داشت و می توانید از میزان پیشرفت خود در هر  روز مطلع شوید و ساعات مطالعه تان را افزایش دهید. در این دفتر برنامه ریزی ساعت و تاریخ درس خواندن خود را ثبت کنید و با این کار خود را به درس خواندن بیشتر ترغیب کنید.

 

از مطالعه دروس به صورت متوالی بپرهیزید و در بازه زمانی مشخص مثلا بعد از هر 25 دقیقه، 5 دقیقه یا بعد از یک ساعت 15 دقیقه استراحت کنید.

 

از همین امروز درس خواندن و تست زدن را شروع کنید تا از سایر رقیبان خود جلو تر باشید و بدانید هر کس بیشتر تلاش کند به هدفش می رسد.

 

اعتماد به نفس داشته باشید و بدانید همه ما می توانیم یک استعداد درخشان باشیم و هوش استعداد و میل به پیشرفت در همه ما وجود دارد، اما تفاوت ما در میزان تلاشمان است.

سمیرا باصری آموزگار 94 پست
سمیه حاجیوندی معاون پرورشی 9 پست
زهرا فدوی آموزگار 84 پست
مریم مطوس آموزگار 73 پست
فاطمه گودرزی مربی قرآن و مهارت های زندگی 73 پست
لیلا محمد ابراهیمی آموزگار 7 پست
آرزو جهاندیده آموزگار 62 پست
اعظم ظریفی مربی نقاشی 6 پست
صدیقه رضا نیا آموزگار 54 پست
الهه پاک طینت مربی قرآن 49 پست
فاطمه همتی آموزگار 49 پست
پروین میری آموزگار 49 پست
الهه پاک طینت مربی قرآن 49 پست
زهرا غظنفری شبانکاره آموزگار 49 پست
فرزانه مردانی معاون 48 پست
محبوبه محمد ابراهیمی آموزگار 45 پست
منصوره سهامی مربی بهداشت 38 پست
مرضیه مخلصی آموزگار 36 پست
سارا عزیزی آموزگار 35 پست
مریم بذرافشان آموزگار 31 پست
ماریا عندلیب مربی زبان انگلیسی 30 پست
شیما صدیق آموزگار 26 پست
شیما نشمی آموزگار 21 پست
زهرا شعله آموزگار 2 پست
آسیه مومنی آموزگار پایه سوم 2 پست
نگین زارعی مربی خلاقیت 194 پست
مهدخت رزمجویی معاون فناوری 17 پست
فاطمه علی پور مربی کامپیوتر 15 پست
پریناز توتونچی معاون آموزشی 14 پست
فاطمه ایزدی آموزگار 14 پست
زهرا رستگار آموزگار 136 پست
الهام اصلحی آموزگار 122 پست
زهره جوادی فرد آموزگار 119 پست
مرضیه قدسی آموزگار 118 پست
گیسو شناسا آموزگار 111 پست
مرضیه محمدی کتابدار 11 پست
فاطمه طاهری آموزگار 101 پست
سپیده بخارایی آموزگار 101 پست
مریم بازیار آموزگار 10 پست
علی فریدونی معاون فناوری مجتمع
عاطفه بناکار معاون آموزشی
پریسا سعادت معاون آموزشی
پونه تقوی طلب مدیریت دبستان دختران
زهرا خذاعی معاون اجرایی
ساره کتوئی زاده کارشناس آموزش
اسماعیل رضایی حسابدار مجتمع
رهام قنبری اصل نگبان مدرسه
رقیه جاهد خدمتگذار
طاهره بهمنی پور دبیر تربیت بدنی
سکینه سوداگر دبیر هنر و خوشنویسی
لادن حیران آموزگار
کسری خسروپور طراح و برنامه نویس سامانه